East Coast Cruizzin

Jag bokade som sagt ett  hop-on-hop-off-pass från Sydney till Cairns.
Nu har jag startat första delen av resan och är bokad upp till Byron bay just nu. Tanken är att försöka hitta ett jobb längs kusten, möjligtvis ett farmjobb för att göra mina 88 dagar och därmed få ett andra års visum.

Efter 9 dagar av vila och absolut ingen aktivitet känns det skönt att göra något igen.
Resan tog fart kl 8 tisdagen den 10:e Oktober i Sydney. Transportmedlet är en liten buss med ca 20 platser. Vid starten var vi 17 st men så småningom kommer folk hoppa på och av så det kommer varierar. Majoriteten är för tillfället från Storbritannien vilket jag inte tycker är helt kul. Mycket eftersom de håller sig till varandra och inte bryr sig mycket om att prata med andra. När jag försökt prata med de är det mest jag som ställt frågor och de har svarat. Inte mer än så, de visar inte så mycket intresse, vilket är lite sorgligt. Stupid brits.

I alla fall, första stoppet blev på hope estate, något bryggeri med massa vinodlingar där vi även fick oss en liten vinsmakning och dessutom såg jag mina första kängurur hoppa omkring en bit bort. Eller rättare sagt de första levande känguru, precis innan vi svängde in till vinsmakningsstället låg där en massiv känguruhane vid vägkanten. Precis som mig själv kollade den nog åt fel håll när den skulle korsa vägen.

Vinsmakningen var väl trevlig men jag hade inte direkt någon koll på vad "vinguiden" sa när hon beskrev vinets aromer och hur torrt det var osv. Jag är ingen stor vindrickare så jag hade inte så mycket att jämföra med. Dock föredrog jag definitivt de vita vinen över de röda. Men egentligen ska man väl dricka de olika vinen till passande maträtter för att kunna avgöra ordentligt. Vad vet jag. Intressant upplevelse men inte jättespännande haha.

Nästa stop var mitt ute i ingenstans, vägen dit var riktigt usel, precis som grusvägarna uppe i Hule. Och det blev inte bättre av att vår Skottska guide Fraser hade plattan i mattan. Det var en lagom bumpy Ride.

Twistop retreat hette stället, grym utsikt, härlig personal och hot tubs att bada i efter vi gjorde tubing i floden.

Andra relevanta stopp på resan uppåt var:
Nimboida där vi paddlade kanot i Nimboida river och passade på att hoppa ur kanoterna och simma lite. Längs flodens kant såg vi Waterdragons, häftiga ödlor, på kvällen marschmallows över en mysig brasa.

Ett stopp utanför Yamba där det blev klättring uppför klippor sedan 12 - meters hopp ner i en "pool". Under tiden vi hoppade upptäckte någon att det var valar ute i havet. All uppmärksamhet vändes då dit för en kort stund. Sedan fick vi vänta i 45 min på att Holly från UK skulle hoppa ner i vattnet. Det var den enda vägen då själva klättringen upp var ganska svår. Och såklart ännu värre i motsatt riktning.

Andra småstopp var ett Koalasjukhus, en liten vandring längs kusten där vi såg massvis av kängurur och wallabies. Diverse stop för käk och mycket bussåkande.

Har nu kommit fram till BYRON BAY Baybay. Fortsättning följer, och jag ursäktar för det oregelbundna uppdaterandet, men jag vill inte skriva när jag har annat för mig eller ej känner för det. Det är bäst så. Nästkommande uppdatering blir förhoppningsvis inom ett par dagar.

 Wallabies på ett kort stopp för en liten Walk



Ok utsikt

Kangoos, kängurur chillar

Ibland kliar det...
 The lone surfer

 Lone surfer v2


 Chill Changaroo och fin utsikt

 Kanotupplevelse i Nimboida och Nimboida river


Hmmm, vad är dessa stora saker? Gigantiskta morötter 🥕??

Angourie Blue and Green pools, vi hoppade dock endast i den Gröna
 Whiteboy Erik Mid-Air


 Hund som var extremt orolig för de som skulle hoppa. MAD doggo

GET DOWN FROM THERE! WOOOF


Kände för en Selfie
 Precis bredvid den blåa poolen
 Bussen

Tyckte dessa blev ganska tuffa


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

6 months Australia

Interesting shower convo