Sydney, Surfcamp and Sjukdom

Efter 12 timmars nattbuss kom jag fram till Sydney. Jag gick för att checka in på ett hostel där Nicola som jag träffade i Melbs. Han kom dagen innan mig till Sydney då han fick jobb hos sin tidigare arbetsgivare.

Jag kom till receptionen vid 7 på morgonen ca. Sorgligt nog fick jag beskedet att jag inte skulle kunna checka in förrän kl 14.00...
Jaha, då skulle jag alltså döda 7 timmar innan jag kunde vila ordentligt. Trodde jag. Jag gick runt lite i kvarteren. Lyssnade på musik, satt på Parkbänkar, låg och vilade i 2 olika parker, bla Hyde park. Jag försökte desperat hitta gratis Wi-Fi, men det gick inte speciellt bra. Jag passade även på att köpa mig lite frulle, ja jag var helt enkelt tvungen att göra mycket olika saker för att få klockan att bli "Checka in - dags"

När jag väl checkat in så blev det vilodags och därefter under kvällen lite snack med folk på hostlet. Sedan hängde jag med en fransman, Simon och vi försökte hitta till en club där vi skulle få gratis inträde och en gratis öl tack vare vårt hostel. Efter lite tveksam vägledning av Simon, så la jag min tillit till någon mycket mer pålitligare. Google maps. Äkta kvalitet på det där företaget. Såklart hittade vi direkt dit. Efter ett tag på Scary Canary, som stället hette, så mötte jag upp med Nicola. Han visade mig till några coola barer, varav en av de tydligen ska befinna sig på Top 50-listan i världen. Sedan visade han mig sitt favoritställe i Sydney, Darling Harbour. Jag fick en liten guidad midnattstour i Sydney, med en relativt ny men mycket god vän. Sedan var det sovdags för mig.

Dagen efter utgjordes av en lång promenad längs Pitt st, ner till Operahuset. På vägen dit fanns det många grymt häftiga Street performers, snäll som man är så fick de sig en liten slant.
Men åter till Operahuset, visst var det häftigt att se med mina egna ögon. Men det var långt ifrån så mäktigt som jag föreställt mig.

Söndag låg jag mest i sängen, hade en liten förkylning, och ville ju såklart bli frisk inför den kommande veckan på surfcamp.
På kvällen hade vi det dock mycket trevligt. Jag, Nicola, några tyska tjejer och en tysk kille samt en sydkoreanska försökte lösa gåtor. Speciellt en gåta som ingen av oss kunde lista ut. Sedan visade vi var vi bor, med hjälp av allas bästa vän : Google maps. Intressant faktiskt.

Nästa dag bar det av till Surfcamp kl 9. Bussresan tog 2 timmar till en liten avskild semesterort, Gerroa.
Jag hamnade i ett rum med 5 tyskar... och Nisal från Sri Lanka.
Första dagens surflektion blev inställd pga för mycket blåst. Vi gick dock igenom alla stegen på land. Så att vi inte blev helt utan någon träning.
 Nästa fick vi full valuta för pengarna. Efter frukost kl 9 så drog vi på oss våra Wetties och vandrade ner mot stranden. Idag skulle vi äntligen få surfa.
Väl i vattnet väntandes på en våg så var all information man fått, puts väck. Jag hade absolut noll koll på vad jag höll på med där i vattnet. Försökte komma upp liggandes på brädan innan jag började plaska lite innan vågen kom. Och sen ska man alltså försöka stå upp. Nejdu det blev lite mycket på en och samma gång. Vi gick tillbaka och duschade och käkade innan det var dags igen.

Denna gång var ingen så optimistisk, för nu var våtdräkterna redan just, våta. Lagom mysig upplevelse. Speciellt för mig som redan var lite förkyld.

Ner i havet igen och bli smashad i ansiktet av stora vågor vilket gjorde att jag hela tiden fick smaka en blandning av snor och saltvatten. Inget jag skulle rekommendera att blanda ihop vid matlagning eller bak. Jag var helt slut efter denna dag och gick och lade mig tidigt för att vara fräsch för morgondagen.

Onsdag. Jag kände mig ganska kass på morgonen, ont i halsen och svettades som ett svin på natten. Men jag bestämde mig för att inte slösa pengar och tog på mig den blöta surftrikån och offrade mig själv till 7 mile beachs sadistiska vågor. Blev en hel del nosedives och faceplants ner i vattnet idag. En väldigt otrevlig upplevelse, speciellt när man tror att man lärt sig surfa:
-Yeeah jag är ju grym på detta Ayy, tänker man.
-NOPE, NOT TODAY STUPID SWEDE, ryter vågen tillbaka och raserar surfsjälvförtroendet ner i avgrunden.

Det blev endast 1 lektion denna dag pga väderproblem. Istället blev det yoga för "avslappning" sa de. Men herregud vad jobbigt det var. Den enda biten var i slutet när vi fick ligga och koppla av. Resten var bara tortyr, både mentalt, eftersom jag fick se att jag knappt är rörligare än en stor fet sten, den fysiska biten pga att det gjorde ont haha.

Därefter blev det fotbollsmatch.
Skandinavien - rest of Europe
Skandinavien utgjordes av mig och lite andra svenskar + 2 sköna Danskar.
Skandinavien tog tidigt ett starkt grepp om matchen men förlorade en 4-1 ledning eftersom team Europe fick in en stjärnCoach i form av Lee från Skottland. Tänk er en Karlsson på taket från Skottland. Thats pretty much Lee. Definitivt en av de roligaste karaktärerna jag stött på hittills, tror dock inte jag har någon bild på honom. Han ledde i alla fall sitt lag till vinst med 5-4

Torsdagen blev endast 1 surfpass för min del, jag mådde riktigt uselt. Surfandet gick Ok och de fick en bra surfbild på mig också. Resten av dagen låg jag och vilade, samma gäller fredagen innan vi åkte tillbaka.

Därefter var mitt enda mål att hitta mitt Hostel och sedan bara vila tills jag blivit frisk och det är vad som pågår just nu. Även om jag snart känner mig helt frisk och kry. Jag kollade upp det hos doktorn och jag hade fått någon influensa, alltså var det inget allvarligt. Skönt!


 Det ikoniska Operahuset

 Bussen från Melbourne till Sydney

 Bortanför Surfcamp
När det blåser mycket på stranden 

 Härlig utsikt

 Efter fotbollsmatchen



 Inne på surfcamp
 Under uppvärmning
Erik försöker se cool ut på brädan


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

6 months Australia

Interesting shower convo