BYRON BAY

Fredag den 13:e Oktober , samma dag som vi stannade till vid Angourie Blue and Green pools för att hoppa från klipporna, nådde vi Byron bay. (lång mening, jag vet). Tur att ingen skadade sig pga otursdagen. Alla klarade sig helskinnade tillbaka till vår lilla mysiga (men trånga) LOKA - buss.

Väl framme i Byron Bay så checkar vi in på Nomads (hostel). Efter att väskor placerats i rummen bestämde vi oss för att gå en liten sväng på stranden. Under tiden vi väntade på en av följets medlemmar så upptäckte jag något intressant. En bekant figurs snapchat story avslöjade att denne också skulle till Byron bay. Jag slängde iväg ett meddelande och frågade när (?) och var (?) och vänner skulle sova. Löjligt nog var det på Nomads, precis som jag själv. Samma dag också. En stund senare träffade jag Marty i lobbyn. En månad efter att jag lämnat för Sydney och han till Brisbane så sågs vi på samma hostel. Utan ett uns av planering. Det kändes häftigt men också lite märkligt. Framförallt var det roligt att se en av mina närmsta vänner från MelbourneKapitlet.

Med sig hade han två kanadensiska farmjobbarkollegor. Nathan och Thomas. 23 och 21 år gamla.

Vi käkade burgare och sedan drog vi tillbaka till Nomads och spenderade lite tid i "the courtyard" innan vi gick till Woodys, en klubb i Byron. Det var en bra kväll, speciellt roligt var att se när Nathan hela tiden dansade two-step med alla möjliga tjejer. Det fick mig att dra på smilbanden.

Kommande dagar hände det inte mycket under dagtid. Det regnade nästan 24/7 vilket var synd. Det hade troligen varit en helt annan upplevelse om vi fått skinande sol. Det blev ju dåligt med strandhänget pga det deprimerande duggandet som frekvent växlade till spöregn.

Det blev en hel del powernaps när inget annat var på g. Jag passade på att boka lite aktiviteter längs kusten. Vi skulle bland annat få paddla havskajak i byron för att få chansen att se Valar och delfiner. Det blev inställt pga vädret. Så vi bokade om det till tisdagen istället. Men även då blev det inställt.

En av dagarna drog vi ut och trotsade vädret genom att gå till fyren i Byron. Här kunde man också gå ut till Australiens östligaste punkt. Vilket vi såklart gjorde. Vi var en grupp på 8 st. Farmarlaget, jag, 3 roommates till mig: En tjej från Malaysia och 2 tjejer från England. Och ytterligare en brittiska tjej.
Det tog ca 1 h att gå dit men det var verkligen värt det. Många fräcka bilder och starka vindpustar.

På Kvällarna spelade vi kort och drack öl. Det var skrattfulla kvällar minst sagt. Mest var det jag, Marty, Nate och Thomas. Utöver det så hade vi mycket olika folk delta i våra underhållande kortspelande. Bland annat, Coco, min rumskamrat från Malaysia och Stuart, en kompis från LOKA-bussen.

Dagen innan jag och resterande Lokapassagerare lämnade Byron så åkte Bonnatrion tillbaka till farmen för att jobba.
Denna dag hängde jag en del med Stu och därefter hittade jag en lucka i regnet och gick en liten runda längs stranden. Tog lite häftiga bilder, bl.a. På en enbent fiskmås. På kvällen gick jag och Coco för att köpa kort att spela med, men vi hittade inga så vi fick nöja oss med UNO-kort.
Tillbaka på Nomads var det gratis bbq. Vid vårt bord träffade vi två utomordentligt trevliga unga personer. Florian från England och Malu från Tyskland. Det blev en väldigt intressant konversation och vi fortsatte med att inviga våra orörda UNO-kort. Så småningom anslöt fler Tyskar (de är överallt). Det blev helt enkelt en UNO-kväll.
Jag tvingades ta farväl av mina UNO-vänner då jag skulle Lämna tidigt nästa morgon.

En regnig men mycket trevlig vistelse i Byron bay, även om lite solsken hade varit varmt välkommet.








 Vårt väder i Byron

 Farmarlaget
 Cyklist i rondell
 Påväg upp mot fyren
 In till Narnia
 Utsikten är ok
 Fotodags

 Marty and Nate
 Farmarlaget poserar
Cocos tur att posera för en bild

Favorit i repris

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

6 months Australia

Interesting shower convo