On The move

ISedan de senaste uppdateringengarna har det hänt en hel del.
Jag har spenderat mycket tid med Marty, chillat och bara haft det gott. Bland annat gick vi till The Botanic Gardens när det för en gångs skull var sol och varmt istället för elaka vindpustar och regn. En härlig dag helt enkelt. Vi snackade om allt möjligt, bla så agerade jag som mellanhand för Marty och Affe. Han håller på med traktorer och andra stora maskiner och har läst agricultural management. När jag hörde det berättade jag att lillebror Alfred ät lika traktorgalen och därmed började utbytet av bilder på tröskor, traktorer och andra bondefasoner.
En dag blev det mest bara chill i solen på The rooftop, vi gick för att köpa lite sushi för att sedan komma tillbaka. Äta gott och ha det gott. Och eftersom Ali, min kompis från Dubai, alltid envisas med att betala så blir det även gratis. Vilket såklart gör att det blir ännu lite bättre ;-)
Samma gäller för honom när vi är 10-11 st. Ali betalar allt. Galet.
Onsdag 20-09 blev en aktiv dag. Först blev det dock lite avslappning. Den dagliga chillstunden med andra ord. Vi befann oss återigen på taket, jag, Marty Robbie, Victor, Gordan mm. Konversationer om musik, och fotboll dominerade dagens chillstund. Robbie frågade mig dessutom vem jag trodde skulle bli "nästa Zlatan". Självklart svarade jag att det bara finns en Zlatan.
Men det var en bra fråga och jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, så jag sa: - Me.
Skämt åsido!
Men verkligen en intressant fråga. Jag har inte riktigt koll på de svenska unga spelarna. Men jag vet att många av mina vänner har bättre koll. Så en kommentar om Sveriges nästa stjärnskott hade varit rolig läsning för mig.
Men nu var det dags för att röra på sig lite. Vi var 8 stycken som drog iväg för att spela basket. Jag, Clement, Davide, Paulo, Gordan, Marty och två Colombianer. Fernando och Alejandro.
De första planerna vi åkte till var helt upptagna. Vi bestämde oss för att åka till nästa basketvänliga plats. Docklands.
Väl på plats hann vi dock endast spela i 5 minuter. Detta pga att Gordan fått en hård passning på sitt finger, så det gick ur led eller något. Det såg dock helt vrickat ut. (Foto kommer).
Efter denna olycka blev det ingen mer basket, Marty följde med Gordan till sjukhuset. Jag och de 3 Sydamerikanerna återför att spela fotboll.
Vi blev ganska mycket folk, från överallt i världen. Riktigt skoj, mindre skoj var dock att mitt lag förlorade...
Torsdag 21-09
Min sista dag i Melbourne innan jag beger mig mot Sydney.
Jag hängde med Marty för att han skulle hämta sitt bankkort. På vägen tillbaka passade vi på att köpa sushi som vi tog med oss upp till taket. Därefter bar det av en sväng till Botaniska trädgårdarna igen. Jag, Marty och två fransyskor. Lea och Marcy. Väldigt kul att prata med de även om deras engelska var ganska dålig. Marty och jag använde våra mycket begränsade kunskaper inom det franska språket för att kommunicera. Och det gick faktiskt alldeles utmärkt. Första gången jag använt mig av franska utanför skolan. Jag kände mig till och med duktig, något man inte direkt gjorde det sista året jag läste franska haha.
Hela meningar blev det väl inte så många, men de flesta orden sitter tydligen kvar.
Väl framme bland fina träd, bra utsikt och en plats fylld av solsken så tog Marty fram högtalaren.  Och där låg vi på en filt och chillade i solen, medan vi lyssnade på fransk musik. Très bien.
Sedan var det alltså dags att ta sig tillbaka till Greenhouse för att hämta ryggan och sen ta bussen mot Sydney.
Väl där så tog jag farväl av de som jag hittade. Ashley, Paulo, Quentin, Clem, Benett, Til, Marty, Lea och Marcy, Remy, Laura, Johnny, Leo. Mm. Tyvärr var många på jobb och liknande så hann inte säga hejdå till alla.
Ashley sa att han skulle komma till Sydney i december och att vi skulle lira fotboll då.
Paulo lärde mig hur jag skulle imponera på chilenska tjejer genom att säga : "Jag ger dig månen" , fast på spanska såklart.
Clement sa lite skämtsamt: "Vem ska jag nu spela Basket med?"
Det blev ganska känslomässigt eftersom vi hunnit bli så bra vänner på 3 veckor. Men jag ska försöka hålla kontakten med de flesta. För så här härliga människor blir det svårt att slå!
Next stop Sydney

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

6 months Australia

Interesting shower convo